Hans Friederichs

De link naar: mijn website

Fotografie is voor mij al meerdere decennia lang een voertuig voor stil staan en kijken, beleven van de omgeving. Een mooie foto goed “schouwen” betekent in mijn geval  een moment van meditatieve rust. Ik kom daarmee als het ware intens in contact met mezelf dóór de foto. Zoals velen begon ik met een eenvoudige analoge camera te schieten; de Agfa Clack van mijn vader. Een Praktica en een Pentax ME (super!) volgden.

Door allerlei omstandigheden zoals drukke werkzaamheden, een gezin met toen nog kleine kinderen en een toch wel intensieve dus tijdrovende sportbeoefening kreeg de fotografie een minder geprononceerde plek in mijn leven. Tot dat het bergsportvirus mij te pakken kreeg. En juist hoog in de Alpen voelde ik opnieuw de behoefte het landschap op de plaat, toen intussen de digitale beeldsensor, vast te leggen.

Nu ik dankzij pensioen over meer vrije tijd beschik, is de fotografie voor mij opnieuw een sterk middel tot stilstaan, kijken, vastleggen, terugkijken en opnieuw beleven geworden.

Van het woeste berglandschap is de stap naar andere landschappen, architectuur en de mens ín dit landschap niet eens zo groot.

Met veel plezier onderga ik de uitdaging van meedoen met de leden van Fotokring Stein! Evenals bij bergsport geldt hierbij:”Der Weg ist das Ziel.”

Hans Friederichs

copyright

Overname van artikelen is alleen toegestaan met voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur. Het auteursrecht van fotomateriaal berust bij de fotograaf tenzij anders vermeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *