Reinier Mertens

.

Ik ben Reinier Mertens, woon in Urmond en ben sinds 1985 lid van FK Stein. Begonnen met fotograferen ben ik in het analoge tijdperk. In mijn Doka, die overigens nog steeds ingericht staat, en ook nog wel eens gebruikt wordt, werden zwart-wit foto’s ontwikkeld en afgedrukt. Ook hield ik mij wel eens bezig met het maken van afdrukken met Edele Procédés zoals cyanotype (blauwdruk) en gomdruk gemaakt. Incidenteel mag ik graag nog wel eens een cyanotype, maken. 

Nu werk ik meestal, maar niet altijd, digitaal. Mijn fotografische interesse gaat vooral uit naar het alledaagse, dingen of situaties die je in je directe omgeving kunt aantreffen. Ik wil dan vooral op een vierkant formaat uitwerken.

Buiten het fotograferen mag ik ook graag fietsen. Toertochten van meerdere dagen, met tent, op mijn Santos Randonneur, vind ik dan fijn om te maken

Reinier Mertens

Overname van artikelen is alleen toegestaan met voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur. Het auteursrecht van fotomateriaal berust bij de fotograaf tenzij anders vermeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *