René Corten

Eén van mijn motto’s is altijd geweest: als ik het doe doe ik het goed. Dat dacht ik ook toen ik iets meer dan 10 jaar geleden besloot mijn leven een andere wending te geven.*  Foto’s maken deed ik al langer maar ik wilde echt leren fotograferen. Niet op goed geluk ergens een foto van nemen en hopen dat het goed uit pakt maar het beeld vastleggen zoals je dat je in je hoofd hebt. Om dat te leren ben ik naar de Fotovakschool gegaan. Na die te hebben afgerond heb ik onder andere vijf jaar als fotograaf voor de Media Groep Limburg en dagblad De Limburger gewerkt. In 2023 ben ik lid geworden van de Fotokring Stein. Ik zocht mensen met wie ik de kennis en liefde voor fotografie kan delen en was onder de indruk van de creativiteit en de kwaliteit van het werk van de andere leden. Mede daardoor kan ik nu – ook op creatief vlak – verder groeien als fotograaf.

* Het hoe en waarom kwam aan de orde in het programma Avondgasten van Omroep L1. Wie het interesseert kan googlen op: René Corten Avondgasten.

copyright

Overname van artikelen is alleen toegestaan met voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur. Het auteursrecht van fotomateriaal berust bij de fotograaf tenzij anders vermeld.