Ton Vrancken

Ik ben al een heel lange tijd besmet met het fotografie Ton_pasfotovirus. In het midden van de jaren zeventig kocht ik een spiegelreflex camera en fotografeerde alleen tijdens vakanties. Maar meer en meer wilde ik me verdiepen in de fotografie en daarom volgde ik met mijn schoonbroer een cursus bij het toenmalige Kreatief Centrum. Op deze cursus heb ik veel geleerd over compositie, belichting, dia-film, kleur en zwart/wit fotografie. Hier werd de basis gelegd voor een fijne hobby.

Na de aanschaf van een vergroter met aanverwante spullen, ging ik zelf aan de slag met het vergroten en afdrukken van zwart/wit  foto’s op een tot doka verbouwde slaapkamer, waar ik menig vrij uurtje doorbracht. Het is een magisch moment, als de foto zich ontwikkelt in de ontwikkelaar en het beeld zichtbaar wordt. Maar de foto’s en ook dia’s werden alleen in de familiekring vertoond en ik wilde er meer mee doen.

Begin jaren tachtig verscheen er een oproep in de Schakel om een fotoclub in Elsloo te beginnen en hier werd ik lid van. Na een aantal jaren ging fotogroep Elsloo ter ziele en ik ging op zoek naar een andere fotoclub. Een expositie van FotoKring Stein in het Terpkerkje in Urmond bracht de verlossing: hier wilde ik wel bij horen en zo ben ik al vanaf 1988 lid van deze club.

Enkele jaren geleden ben ik van analoge op digitale fotografie overgestapt met als gevolg dat de Doka werd verruild voor de computer. Mijn favoriete onderwerpen zijn heel divers: natuur en landschappen, architectuur, stillevens, etc.

 

 

copyright

Overname van artikelen is alleen toegestaan met voorafgaande schriftelijke toestemming van de auteur. Het auteursrecht van fotomateriaal berust bij de fotograaf tenzij anders vermeld.